Gå direkt till innehåll
DEFA:s CEO Bård Klungseth och fabrikschef Wolfgang Beuck visar en av de första DEFA Power-boxarna som nu har lämnat fabriken och skickats ut till kunder.
DEFA:s CEO Bård Klungseth och fabrikschef Wolfgang Beuck visar en av de första DEFA Power-boxarna som nu har lämnat fabriken och skickats ut till kunder.

Pressmeddelande -

Laddstationen DEFA Power lanseras och omsättningen fyrdubblas: ”Bolagets största lansering någonsin”

DEFA lanserar en ny, unik laddstation utvecklad i Norden och med funktioner som marknaden aldrig tidigare har sett. Enbart förbeställningarna ger DEFA:s investering i eMobility en omsättning på mer än 100 miljoner svenska kronor nu i maj. Det är fyra gånger mer än i maj 2022.

"Det här är bolagets största lansering någonsin", säger Bård Klungseth, CEO på DEFA, och fortsätter:
"Till att börja med kommer vi att lansera produkten i Norden nu i maj, följt av övriga Europa lite senare i år. Potentialen för den här produkten som vi har utvecklat är enorm. Fram till 2030 talar vi om en global marknad på mellan 1 000 och 1 500 miljarder kronor som växer fram för DEFA:s eMobility-portfölj. DEFA är mycket väl positionerat för att ta en global, marknadsledande position här.

Vid det här laget har norska familjeföretaget DEFA kopplat fordon till elnätet i 60 år. Den samlade kunskapen i kombination med omfattande användning av tester och marknadsanalyser har säkerställt att lanseringen av DEFA Power uppfyller användarens behov.

DEFA har tecknat avtal med ett antal större aktörer i Norden och produktionskapaciteten kommer att fördubblas fram till sommaren. Mottagandet av produkten bland DEFA:s partners har varit uteslutande positiv. På ett antal områden sätter DEFA Power nya standarder på marknaden.

Testning och certifiering

Produkten har testats av minst två externa certifieringsorgan/laboratorier. Dessutom har DEFA ett eget laboratorium där produkttester utförs kontinuerligt. Med andra ord är laddstationen säker att använda.

DEFA:s strategi är att lansera produkten Europa efterföljt av Nordamerika och Asien – samtidigt som produktionskapaciteten byggs upp per region. I dag har DEFA kapacitet för sina eMobility-produkter i Asien och Europa. Denna kapacitet ska också utökas framöver.

Relaterade länkar

Ämnen


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll