Gå direkt till innehåll
Till höger: Martin Jonsson och Joakim Forsmark.
Till höger: Martin Jonsson och Joakim Forsmark.

Pressmeddelande -

DEFA är ny partner till Wattif EV: “Nya möjligheter för laddoperatörer, parkeringsbolag och slutanvändaren”

Ännu en betydande aktör på marknaden har valt laddstationen DEFA Power. Nu är det klart att DEFA Group och Wattif EV har ingått ett avtal, som kommer att spänna över en europeisk marknad.
”Vid det här laget är det tydligt att vi, med DEFA Power, har en produkt som innebär helt nya möjligheter för laddoperatörer", säger Martin Jonsson, Executive Vice President för eMobility på DEFA.


Avtalet mellan DEFA och Wattif EV innebär ett samarbete för att bygga ut befintliga parkeringar med laddplatser.

”Med våra gemensamma kontakter och erfarenheter från marknaden är vi i en god position att utveckla både produkter och oss själva på ett mycket positivt sätt.”
Det säger Joakim Forsmark, nordisk Managing Director på Wattif EV; ett norskt, expansivt företag som startades 2020 och som i dag verkar i Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Norge och Sverige.

Wattif EV arbetar med utbyggnad av laddinfrastrukturen för laddbara fordon. Detta genom att ingå partnerskap med ägare av parkeringsplatser och ta hela ansvaret från start till färdigställande och därefter drift, support och underhåll. Wattif EV arbetar även med utbyte av gamla laddare mot smarta och framtidssäkra. I dagsläget har Wattif EV säkrat kontrakt för att etablera laddning på drygt en och en halv miljon parkeringsplatser runtom i Europa, varav cirka en tredjedel i Sverige.

Martin Jonsson, EVP för eMobility på DEFA:
”Wattif har en offensiv affärsmodell där de blir en stark partner för parkeringsbolagen. Dessutom har de en spännande företagskultur där de kör gasen i botten och växer så att det knakar. Samtidigt har de en enorm kompetens internt. Bland annat med elbranschprofiler som Joakim Forsmark vid rodret.”

”Att vi snart kan leverera DEFA Power till laddoperatörer och parkeringsbolag känns fantastiskt. Vi är säkra på att vår produkt innebär helt nya möjligheter både för laddoperatörer, parkeringsbolag och slutanvändaren. Detta framför allt tack vare den intuitiva displayen och protokollet OCPP 2.0.1, som tillsammans bidrar till nya affärsmöjligheter och en fin kundupplevelse.”

Joakim Forsmark bekräftar:
”När DEFA visade sin nya laddbox DEFA Power kunde vi verkligen se potentialen och att den uppfyller våra behov mycket bra. Dessutom är den framtidssäkrad mot de senaste protokollen och tjänsterna”.

Han avslutar:
”DEFA är ett välkänt varumärke i Norden med gedigen erfarenhet av att tillhandahålla elektrifiering till den fossila fordonsflottan och DEFA har i många fall varit pionjär inom området. Att DEFA dessutom är godkänd partner och leverantör av originaldelar till fordonsindustrin understryker kvalitetsstämpeln ännu mer. För oss som bygger och äger infrastruktur för elbilsladdning är kvalitet extremt viktigt. Det känns mycket bra att ha en stark och innovativ partner vid vår sida som är redo att följa med i vår utveckling! Jag är personligen och för Wattif EV:s sida mycket glad för detta samarbete!”

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll