Gå direkt till innehåll
DEFA Power lanserades i maj 2023.
DEFA Power lanserades i maj 2023.

Pressmeddelande -

DEFA klättrar mot toppen och tar en ledande position på den nordiska laddningsmarknaden

DEFA-koncernen bekräftar idag den framgångsrika lanseringen av laddstationen DEFA Power, som släpptes till marknaden tidigare i år. Innovationen har inte bara vunnit kundernas hjärtan, utan har också genererat en imponerande marknadstillväxt och ekonomisk framgång för företaget. På rekordtid har DEFA Power etablerat sig med en nordisk marknadsandel om cirka 25 %, och laddstationen har blivit en tydlig kraftkälla i en ny generation av lösningar för elbilsladdning.


Mer än en utmanare

DEFA Power har bidragit till nya rekord för DEFA:s omsättning och lönsamhet. Hittills i år (31 oktober 2023), har omsättningen nått 850 MSEK, med en stark förtjänst på 105 MSEK (EBITDA), vilket motsvarar 12,5 % av omsättningen.
Företaget förväntar sig att avsluta året med en omsättning på närmare 1,1 miljarder svenska kronor. Mer än 60 % av den totala omsättningen kommer från laddningslösningar, vilket bevisar att DEFA Power inte bara är en ny laddstation utan också en central del av den nya produktportföljen inom e-mobility hos DEFA. Med denna utvecklingshastighet kommer DEFA inom kort att vara ledande inte bara teknologiskt, utan också ta ledarrollen i att leverera smarta laddningslösningar för elbilar hemma och på anläggningar.

En tillväxthistoria som började i tusentals hem och som ska omvandla laddningen i Europa

Sedan den nordiska lanseringen av DEFA Power i maj 2023, har DEFA snabbt erövrat cirka 25 % av marknaden för hemmaladdare. Laddstationen har hittills lanserats som en produkt, men kan enkelt installeras och konfigureras som anläggningsladdare på alla marknader. I Norden har konsumenterna omfamnat produkten, och lanseringen i Tyskland, Nederländerna, Österrike och Schweiz kommer att äga rum före årsskiftet.

Det finns planer på ytterligare expansion under 2024 till övriga EU-länder, Storbritannien och Nordamerika. Företaget arbetar också med lanseringsplaner för utvalda marknader i Asien.

Skapar vågor bland professionella aktörer

DEFA Power är den första i en ny generation certifierade laddstationer som uppfyller de senaste kraven på kvalitet och kompatibilitet när elbilar integreras i smarta energisystem. Produkten vinner tydligt mark genom att vara den enda som eliminerar frustration och fel i samband med hantering av laddkablar, levererar smart strömstyrning som en integrerad tjänst, garanterar högsta möjliga laddningshastighet genom unik termisk kontroll samt – bland annat genom en tydlig display – höjer användarkommunikationen till en ny nivå.
Med OCPP 2.0.1-protokollet som standard och fokus på fulldynamisk lastbalansering visar DEFA Power att företagets obevekliga tro på kvalitet välkomnas av dem som levererar hållbara och smarta laddningslösningar. Laddaren är en av de allra första i sitt slag som stödjer bidirektionell laddning (V2G), vilket gör det möjligt för kunder att delta i framtidens energimarknad med lösningar som installeras idag.

Starkt varumärke och trovärdighet

DEFA har uppnått betydande fördelar på dagens marknad eftersom större kunder söker etablerade varumärken och kvalitetssäkerhet. Ett starkt varumärke är avgörande i detta sammanhang, och DEFA drar nytta av ett djupt förankrat förtroendeförhållande och trovärdighet inom bilindustrin. Med gedigen, teknisk expertis och ett omfattande varumärkesekosystem har DEFA etablerat sig som en pålitlig aktör som effektivt uppfyller marknadens krav.

Stormar fram i en växande marknad

DEFA ser mycket positivt på framtida tillväxtutsikter. Detta baserat på kundavtal från befintliga och nya partners. Företaget har redan säkrat stora leveransavtal med etablerade aktörer inom bilindustrin, fastighetsbranschen och flera av de mest innovativa operatörerna inom energibranschen. En ökande framväxt av laddningsspecialister som hanterar elbilsladdning som en tjänst, ställer också krav på att leverantörer har öppna lösningar, starkt fokus på användarvänlighet och att produkterna är hållbara över tid.
"DEFA Power sätter standarden för framtiden, och vi vet nu att vår plattform och våra produkter kommer att spela en avgörande roll på marknaden för elektrisk mobilitet. Vi bjuder in alla intresserade att följa med oss på denna spännande resa mot en hållbar framtid," säger Martin Jonsson, EVP i DEFA eMobility.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll