Gå direkt till innehåll
DEFA och EFUEL tecknar nordiskt distributionsavtal: ”Kunderna kommer att uppskatta utbudet av innovativa laddboxar”

Pressmeddelande -

DEFA och EFUEL tecknar nordiskt distributionsavtal: ”Kunderna kommer att uppskatta utbudet av innovativa laddboxar”

Nu är det klart. DistIT:s dotterbolag EFUEL kommer att distribuera DEFA:s e-mobility-produkter i Norden.
”Mycket goda nyheter. DEFA och EFUEL är en perfekt match”, säger Martin Jonsson, EVP för eMobility på DEFA.

Norska familjeföretaget DEFA, som grundades 1946 och som i över 60 år har arbetat med att koppla fordon till elnätet, har något så unikt som en komplett produktlinje inom elbilsladdning. Företaget är känt för sitt kvalitets- och säkerhetsfokus samt innovationskraft – och har genom åren mottagit en rad prestigefyllda utmärkelser. Nästa produkt att nå marknaden är laddstationen DEFA Power, som innehåller den allra senaste teknologin.

I dag är det klart att DEFA och en av Sveriges ledande hårdvarudistributörer, EFUEL, har ingått ett avtal som innebär att EFUEL kommer att erbjuda både laddboxar och tillbehör från DEFA. Detta i Sverige, Norge och Finland och avtalet börjar gälla omedelbart.

"DEFA:s produkter har en stark position på marknaden och vi är övertygade om att våra kunder kommer att uppskatta utbudet av innovativa laddboxar. Vi ser fram emot att samarbeta med DEFA och arbeta tillsammans för att öka antalet elbilar på vägarna – och vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda kunderna DEFA Power, säger EFUEL:s VD Rasmus Bender.

Martin Jonsson, Executive Vice President eMobility på DEFA Group:
”Vi har haft en dialog med EFUEL under en längre tid och är så glada över att ha en deal som båda parter är väldigt nöjda över. Jag är säker på att DEFA och EFUEL är en perfekt match, och vi ser fram emot samarbetet.”

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll