Gå direkt till innehåll
DEFA och Open Infra i partnerskap – erbjuder hemmaladdare på abonnemang

Pressmeddelande -

DEFA och Open Infra i partnerskap – erbjuder hemmaladdare på abonnemang

Laddbox på abonnemang. Det blir verkligheten för många villaägare när DEFA Power och Open Infra ingår partnerskap.
”Att valet föll på just DEFA var ingen tillfällighet; DEFA Power är driftsäker, smart och stack ut bland marknadens AC-laddare”, säger Open Infras Magnus Lagerbielke.

Open Infra bygger, förvaltar och utvecklar fiberinfrastruktur till hushåll, företag och kommuner i Sverige, Tyskland, USA, Norge och Storbritannien. Förra året anslöt företaget 77 000 hushåll till fibernätet; och tillväxten fortsätter att öka. Nu breddar Open Infra sitt erbjudande och satsar stort på laddinfrastruktur.

”Att ta det här steget faller sig naturligt för oss. Samtidigt som vi gräver för fiber kan vi passa på att gräva för elbilsladdning”, säger Magnus Lagerbielke, projektansvarig på Open Infra.

Det nya avtalet innebär att Open Infra leasar ut laddstationen DEFA Power till husägare; som privatperson kan du, till en fast månadskostnad, abonnera på en laddbox och samtidigt nyttja avdraget för grön teknik.

”Att Open Infra valde just DEFA Power är väldigt roligt. Vår laddstation har enormt mycket att erbjuda. Den har en intuitiv display, är förberedd inför framtidens smarta hem, har en fast kabel och kan leverera maximal effekt till lägsta möjliga kostnad”, säger Martin Jonsson, Executive Vice President för eMobility på DEFA och fortsätter:

”Idén med att abonnera på en laddbox är intressant och vi tror att Open Infra har potential att bli en av de största operatörerna inom laddinfrastruktur. För slutkunderna – husägarna – innebär upplägget att de slipper en initial kostnad för både laddboxen och installationen av den. Dessutom får kunderna support och service av Open Infra. Det ska bli superkul att följa utvecklingen av det här samarbetet, som i allra högsta grad ingår i vår strategi framåt”.

Relaterade länkar

Ämnen


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll