Gå direkt till innehåll
Charlotte Eisner och Anna Fägersten
Charlotte Eisner och Anna Fägersten

Pressmeddelande -

DEFA e-mobility blir störst på uppkopplad laddning

Den etablerade och sedan länge globalt marknadsledande tillverkaren av elektrisk bilvärme har genom en rad förvärv av bolag inom digitala tjänster och produkter för elbilsladdning, etablerat sig som den aktör som har störst installerad bas och flest uppkopplade elbilskunder i Norden. En numerär som står sig stark även i det globala perspektivet.

DEFA är en av de mest välansedda tillverkarna av såväl bilvärme och batteriladdare för bil och båt, larm, digitala körjournaler, LED-belysning i fastigheter samt IoT lösningar för smarta hem. Hög innovationstakt inom digitala helhetslösningar för fordon, fastighet och industri har varit en del av DEFA:s strategi under 2000-talet där kvalitet, tillförlitlighet och robusta produkter är fundamentet.

När DEFA nu presenterar branschens mest solida erbjudande till såväl automotive- som fastighetsbranschen är nyckeln ett team med både erfarenhet, kompetens och finess. Med förmåga att skapa hållbara lösningar och starka affärsmodeller och leverera framtidssäkrad stabilitet i den snabba omställning som nu sker till e-mobility och uppkopplade, energismarta hem.

Efter förvärven av norska marknadsdominanten SALTO Ladestasjoner AS och Göteborgsbaserade digitala CloudCharge AB som erbjuder betallösningar och operatörstjänster, rekryteras nu Charlotte Eisner till rollen som Global Sales & Market Director och Anna Fägersten som Marketing Communication & PR Manager för att etablera och utveckla DEFA e-mobility i såväl befintliga som nya marknader. Charlotte har tidigare byggt upp det svenska laddteknikbolaget Charge Amps som VD under åren 2014 - 2017. Anna kommer närmast från rollen som Marknadschef på Charge Amps.

 - Jag är mycket nöjd med förvärven av Salto och CloudCharge och med rekryteringen av Charlotte och Anna är jag trygg i förvissningen att DEFA e-mobility blir den leverantör som bäst möter marknadens behov av stabila, smarta och framtidssäkrade lösningar. DEFA e-mobility är rustade att leverera de klokaste lösningarna för laddning av elfordon med ett helhetstänk för den energismarta och i allt större utsträckning uppkopplade kunden med ett starkt fokus på säkerhet och hållbara hem och arbetsplatser. Vi har ett Dream Team på plats och redo att ta oss an Sverige och världen, säger Bård Klungseth, CEO DEFA Group.

För ytterligare information:

Bård Klungseth, CEO DEFA AS  bard.klungseth@defa.com

Charlotte Eisner, Global Sales & Market Director E-Mobility charlotte.eisner@defa.com

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT  samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norskt bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll