Gå direkt till innehåll
Rekordförsäljning för DEFA

Pressmeddelande -

Rekordförsäljning för DEFA

DEFA redovisar en rekordomsättning för 2017. Ökningen är 15% jämfört med 2016. Expansion till nya marknader och förvärvet av marknadsdominanten inom elbilsladdning Salto laddstationer AS samt det svenska mjukvaubolaget Cloud Charge AB har i hög grad bidragit till det goda resultatet.

Utöver förvärv och expansion anser DEFA att intäktstillväxten är ett resultat av ett kontinuerligt fokus på produktutveckling och lyckade ansträngningar att möta marknadens nya behov. 

- För närvarande har vi 35 produkter och tjänster under utveckling. DEFA:s mål är att alltid ligga i framkant av utvecklingen, så att vi kan erbjuda kunderna de bästa lösningarna och den bästa kvaliteten. Detta genererar förtroende och långvariga partnerskap, säger Bård Klungseth, VD för DEFA-koncernen

DEFA, som nyligen ingick ett globalt avtal med en ledande tysk biltillverkare om leverans av en nyutvecklad ShowroomCharger, etablerar sig samtidigt i Tyskland, Europas viktigaste marknad.

Snabb tillväxt och produktutveckling har lett till ökat behov av nyanställningar. Bland annat byggs en ny organisation upp för affärsområdet e-mobility i såväl Sverige som i DEFAS:s övriga nordiska marknader.

-För att skapa de bästa produkterna och tjänsterna behöver vi rätt personer på rätt plats. Vi har fått många nya, skickliga medarbetare på senare tid, och fler är på väg. Med ny kunskap, nya idéer och nya tillvägagångssätt blir vi ännu bättre och kan skapa fler nya möjligheter, avslutar Bård Klungseth.

Ämnen


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norskt bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Presskontakt

Martin Jonsson

Martin Jonsson

Presskontakt Executive Vice President, DEFA Group Managing Director, DEFA Sweden 010-4983861

Relaterade nyheter