Följ DEFA AB Sverige

DEFA AS köper Salto Ladestasjoner AS

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2017 09:13 CEST

Bård Klungseth

DEFA AS meddelande idag ut med att bolaget har köpt Salto Laddstationer AS. Köpet inkluderar även Cloudcharge AB. Salto är Norges ledande leverantör av laddstationer och infrastruktur till el- och hybridbilar. Cloudcharge AB tillhandahåller betalnings- & administrationslösningar till ägare av laddningsparker och laddstationer. DEFA AS är global marknadsledare inom laddning och förvärmning av diesel- och bensindrivna fordon och erbjuder även en rad tillhörande digitala lösningar. Bolagens kombinerade kompetens och erfarenhet ger större konkurrenskraft och goda ramvillkor för vidare utveckling av innovativa system och teknologiska lösningar.

- Vi sätter stort värde i att få med alla från Salto i vårt lag. Den unika kunskapen och erfarenheten de tar med sig kommer att ge oss alla en mängd nya möjligheter som vi gläder oss åt att ta del av. Laddstationer och infrastruktur för el- & hybridbilar är en naturlig och nu viktig del av vår produktportfölj. Vi är mycket nöjda med att ha hittat en miljö som delar våra värderingar, ambitioner och vår fokus på kvalitet, säger Bård Klungseth, CEO DEFA gruppen.

Salto står vid en milstolpe som kräver stora investeringar för fortsatt tillväxt. 

- Vi sökte efter en partner som kan hjälpa oss att växa vidare och säkra bra arbetsplatser framöver. DEFA har en väletablerad säljorganisation mot bilförsäljare och rådgivande ingenjörer i Norden. De har också stor innovativ styrka inom de digitala tjänsterna. Vi anser att DEFA är den bästa kandidaten för att ta Salto vidare. DEFAs närvaro på tre kontinenter ger oss stora möjligheter att överföra det vi har lärt oss i Norge till nya marknader i hela världen, säger en av huvudpersonerna bakom Salto Ladestasjoner, Hedda Heyerdahl Braathen.'

 Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norsk bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.