Gå direkt till innehåll
Ford of Europe väljer DEFA som partner inom elsbilsladdning

Pressmeddelande -

Ford of Europe väljer DEFA som partner inom elsbilsladdning

Efter en omfattande urvalsprocess har Ford of Europe valt DEFA som sin partner vid försäljning av laddlösningar genom sitt återförsäljarnätverk i Sverige och Norge. Avtalet omfattar försäljning av DEFAs hemmaladdare däribland den smarta laddstationen eRange IQ till kunder som köper laddbara fordon.

- Vi är mycket stolta att Ford of Europe har valt DEFA som sin leverantör av elbilsladdning i Sverige och Norge. Vi har anslutit bilar till elnätet i 60 år och med vår kompetens kan vi erbjuda stabila laddsystem och en smidig installationsprocess som gör det enkelt för kunden att köpa en laddlösning till hemmet, säger Martin Jonsson, VD, DEFA AB.

Fords kunder erbjuds en laddlösning hos sin bilåterförsäljare som inkluderar en laddstation ur eRange-serien med testvinnande laddteknik, och en komplett installation. eRange har i omfattande tester utsetts till vinnare vad gäller användarvänlighet, tillförlitlighet och säkerhet av Tysklands största bilägarorganisation ADAC och av dess systerorganisation i ÖAMTC i Österrike. Bilkunderna kan välja mellan laddstationer med uttag eller kabel, med EU-godkänd energimätare eller inbyggd fulldynamisk lastbalansering. Med eRange IQ får kunden även möjlighet att ansluta sig till CloudCharge-appen.

DEFA har redan installerat mer än 100 000 laddpunkter och 5000 anläggningar i Norden och samarbetar med alla stora bilimportörer och installatörer i Norden. 

Stockholm den 24:e juni 2020

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll