Gå direkt till innehåll
 eRange IQ - den perfekta laddboxen med all relevant funktionalitet inbyggd.
eRange IQ - den perfekta laddboxen med all relevant funktionalitet inbyggd.

Pressmeddelande -

Nordens smartaste laddstation gör det enkelt att ladda hemma – till lägsta möjliga kostnad

En undersökning som utförts av Meisel på uppdrag av eCarExpo, visar att osäkerheten kring laddning är en bidragande orsak till att inte fler svenskar köper elbil. Laddpunkterna är för få och ligger för långt bort. Dessutom är många osäkra på om de kan ladda elbilen hemma. Bara en dryg fjärdedel tror sig kunna ladda hemma eller på jobbet. Nu lanseras en ny laddstation för snabb hemmaladdning som utnyttjar tillgänglig strömkapacitet optimalt, till lägsta möjliga kostnad.

På eCarExpo i Göteborg lanserar DEFA eRange IQ, en unik laddstation med inbyggd fulldynamisk lastbalansering. eRange IQ använder fastighetens outnyttjade kapacitet till att ge snabbaste möjliga laddning. Med en EU-godkänd energimätare i säkringsskåpet, som kommunicerar med laddstationen, säkras optimal och effektiv laddning till lägsta möjliga kostnad. Exempelvis fördelas mer ström till laddning under natten när annan energiförbrukning är låg. Lika viktigt är att det går att nyttja tillgänglig ström till andra aktiviteter när man behöver det.

  • Med eRange IQ erbjuder vi den perfekta laddboxen med all relevant funktionalitet inbyggd. Den har komplett interkonnektivitet, fulldynamisk lastbalansering och MID-godkänd energimätare, säger Martin Jonsson, VD DEFA Sverige.

För att ge fastighetsägaren full kontroll över kostnaderna för laddning har eRange IQ också inbyggd MID-godkänd* energimätare som ger mycket noggrann mätning av energiförbrukningen. Att kunna ladda hemma är inte bara bekvämare och mer praktiskt, det innebär också en mycket lägre kostnad än att ladda med snabbladdare längs vägen.

DEFA är marknadsledande inom laddsystem i Norden och har installerat över 80 000 laddpunkter. För andra året i rad är DEFA huvudsponsor av eCarExpo, denna gång både i Göteborg och i Stockholm. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll

Privatpersoner och företag kan låta sina laddare bli tillgängliga för andra

Svenska mjukvaruutvecklare bakom marknadens första delningsapp för elbilsladdning

På eCar Expo 2019 lanserar DEFA den nya laddnings- och betalappen CloudCharge. Genom att samla all information om laddning på ett ställe gör lösningen vardagen enklare för elbilsförare. Privatpersoner och företag kan låta sina laddare bli tillgängliga för andra – ett första steg mot elbilarnas Airbnb.
Privatpersoner kan enkelt dela laddare med vänner och familj, få full kontroll över laddstatio