Gå direkt till innehåll
Anläggningsladdning är DEFAs nya erbjudande för bilhandlare och verkstäder.
Anläggningsladdning är DEFAs nya erbjudande för bilhandlare och verkstäder.

Pressmeddelande -

DEFA lanserar laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäder

Framtidens bilhandel står inför stora förändringar. En ökad digitalisering och elektrifiering av bilindustrin gör att bilhandlare och bilverkstäder behöver utveckla nya tjänster för att generera intäktsströmmar och bygga kundlojalitet. Ett av de områden där det finns stora möjligheter till tjänsteutveckling är elbilsladdning.

Majoriteten av Sveriges bilister anser att bristen på laddstationer och kapaciteten i elnätet är hinder för att köpa elbil idag. Det framgick av en undersökning med 1500 bilister som nyligen gjordes av analysföretaget Mejsel på uppdrag av mässan eCarExpo. Samtidigt står bilhandeln och bilverkstäder inför stora förändringar i takt med den nya mobiliteten, digitalisering och elektrifiering av bilparken.

På Automässan i Göteborg presenterar DEFA två nya lösningar för framtidens bilhandel, utvecklade för att bilhandlare och bilverkstäder ska kunna hjälpa kunderna till snabbare och flexiblare elbilsladdning som en integrerad del av tjänsteerbjudandet.

  • Vår erfarenhet från Norge är att bilhandlare och bilverkstäder allt oftare efterfrågar laddlösningar som är utvecklade för deras specifika förhållanden, säger Martin Jonsson, VD på DEFA. Våra nya erbjudanden för bilhandlare och bilverkstäder drar nytta av deras unika miljöer och arbetssätt, och gör det samtidigt möjligt att erbjuda nya tjänster inom laddning och bygga mer långvariga kundrelationer.

Anläggningsladdning är DEFAs nya erbjudande för bilhandlare och verkstäder. Det är en totallösning för hela laddanläggningen, från laddstationer, laddkablar och lastbalansering, till smidiga administrations- och betalsystem med egen betalapp. Systemet ger anläggningsägaren full kontroll över laddning och förbrukning, förenklar betalningen för både användare och administratör och ger möjlighet att utforma nya tjänster och kundspecifika erbjudanden. Hela DEFAs erbjudande är anpassat efter bilhandlarens miljö och utvecklat efter långvariga samarbeten med bilhandlare i Norge.

Elbilsladdning i verkstaden är DEFAs nya erbjudande för bilverkstäder, och omfattar en ny portabel laddstation. Den portabla eRange Workshop är liten och kompakt, och kan generera 22 kW. Den är utvecklad för krävande förhållanden, och med sin låga vikt och rundade hörn så är den lätt att bära med sig. Detta gör den till en perfekt komplement till de stationära laddstationerna i verkstaden.

Träffa DEFA på Automässan

DEFA kommer att finnas på Automässan den 15-18 januari i monter B06:72. Välkommen att träffa oss på DEFA och hör mer om våra nyheter. 

Ämnen


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll