Gå direkt till innehåll
DEFAs laddstation bäst i test enligt ADAC

Pressmeddelande -

DEFAs laddstation bäst i test enligt ADAC

ADAC, som är Europas största bilintresseorganisation med över 20 miljoner medlemmar, genomför flera av de viktigaste testerna för bilindustrin av säkerhet-, kvalitet-, ekonomi-, och användarvänlighet för såväl bilar som tillbehör och utrustning. Nyligen genomfördes ett test av laddstationer till elbilar där vinnaren av testet var en 11 kW laddstation från den tyska tillverkaren ABL. DEFA och ABL har ett långtgående samarbete sedan flera år och DEFA är leverantör av laddstationer i samtliga Nordiska marknader.

Så här genomfördes ADAC testet

De laddstationer som testades har en laddeffekt från 3,7 kW till 22 kW. Några av de parametrar som prövades var laddstationens funktionalitet, säkerhet, produktdokumentation och testcertifikat, varningsfunktioner samt installationsanvisningar. Under installationen utvärderades i vilken grad man kunde säkerställa en korrekt installation av laddstationen och hur installatören upplevde att det var att montera den.

- Testet utnämnde oss som vinnare och säkerhetsaspekten lyftes av ADAC som ett område där vi var överlägsna. Vi har en suveränt stabil hårdvara och lika viktigt en process, med vilken vi utbildar och stödjer installatörer och kunder. Ett kvalitetssäkrat genomförande av både produkt och installation samt att vi enbart levererar våra laddstationer installerat och klart, gör DEFA till den tillförlitliga partnern för utbyggnad av laddinfrastruktur, från den enskilda villan till hela regioner, säger Ståle Kvitle, Vice President DEFA E-mobility och Lighting.

Säkerhetsprovets huvudsakliga inriktning var att pröva följande applikationer: Laddkommunikation med fordonet, korrekt funktion hos integrerade skyddsanordningar samt korrekt specifikation av nödvändiga externa skyddsanordningar.

ADAC beskriver laddstationen som säker, pålitlig och väldigt lätt att använda och konstaterar också att eftersom den första elbilen inte nödvändigtvis måste vara den sista, så rekommenderar ADAC alla att köpa en laddstation som kan användas universellt. Bäst lämpad för detta är enligt det stora Europeiska ADAC testet den 11 kW box från testvinnaren ABL som DEFA levererar i samtliga Nordiska marknader.

Genom åren har DEFA levererat över 60 000 laddpunkter och det innebär att DEFA är den leverantör av laddteknik som har mest erfarenhet av laddning, i såväl volym som över tid.

- Laddstationerna har testats i det tuffa Nordiska klimatet och det är fantastiskt att ADAC-testet bekräftar det som vi sett under lång tid, avslutar Ståle Kvitle.

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norskt bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll