Gå direkt till innehåll
​Harald A. Møller väljer DEFA som leverantör av smart elbilsladdning

Pressmeddelande -

​Harald A. Møller väljer DEFA som leverantör av smart elbilsladdning

Harald A. Møller AS, som är Nordens största bilgrupp och importör av märkena Volkswagen, Audi, SKODA och SEAT, har efter en omfattande process valt DEFA som laddpartner. Avtalet omfattar både anläggningsladdning för återförsäljarledet i Norge och Baltikum där laddarna kopplas upp mot DEFAs administrationssystem CloudCharge och betalapp Lade I Norge/ EVcloud samt ett slutkundserbjudande om Installerat och Klart.

- Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda våra kvalitetsmedvetna kunder en testvinnande laddstation från DEFA, säger Ulf Tore Hekneby, VD för Harald A. Møller. Behovet av infrastruktur är redan stort och kommer bara att fortsätta öka under de kommande åren. Därför är det viktigt för oss att välja den mest erfarna och kompetenta aktören på marknaden, vilket ger smarta och flexibla lösningar som enkelt kan anpassas till våra återförsäljare, både nu och i framtiden. Vi har haft ett långt samarbete med DEFA inom andra produktområden och vi vet att vi har valt en partner som uppfyller både våra och våra kunders förväntningar, säger Hekneby.

De laddstationer som DEFA tillhandahåller har nyligen utsetts till marknadens bästa av den tyska bilintresseorganisationen ADAC. ADAC beskrev laddstationen som säker, pålitlig och väldigt lätt att använda.

- Vi är väldigt stolta över att Harald A. Møller valt oss som leverantör av laddningslösningar både till sina kunder och till sina egna återförsäljare. DEFA har anslutit bilar till elnätet i 60 år och erbjuder en stabil hårdvara och lika viktigt en genomarbetad process i konceptet Installerat och Klart, säger Bård Klungseth, VD för DEFA Group.

De kunder som har beställt en Audi e-tron kommer att erbjudas den testvinnande laddstationen från DEFA tillsammans med installation. De smarta laddstationerna kan levereras med dynamisk lastbalansering för optimerad elbilsladdning i fastigheter med begränsad ström.

Audi e-tron som lanserades i september förra året har fått mycket positiv publicitet hos bla biljournalister och förväntas bli en stor framgång. Alla som beställt Audi e-tron kan redan nu beställa laddstation med installation.

Laddstationerna från DEFA är också aktuella för Volkswagens alla elbilskunder. Volkswagen har sålt elbilar sedan 2013, när e-up! lanserades. År 2014 kom e-golfen på marknaden och båda modellerna är mycket populära såväl i Sverige som i Norge.

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll