Gå direkt till innehåll
 DEFA levererar 200 laddplatser till Stavanger

Nyhet -

DEFA levererar 200 laddplatser till Stavanger

Andelen elbilar växer stadigt och myndigheterna har ett ambitiöst mål om att det år 2025 endast ska säljas nollutsläppsbilar i Norge. Stavanger är den stad med störst ökning av antalet elbilar, ökningen var 50% under det senast året*. Men infrastrukturen haltar och därför tas nu rejäla krafttag av Stavanger Parkering. För att snabbt bygga ut infrastrukturen har nu ytterligare 200 laddpunkter adderats såväl till parkeringshus som gatuparkering. I regionen välrenommerade Miljö Elektro står för installationen av laddstationerna.

- Vi är glada över att kunna ge Stavangerborna en kostnadseffektiv, framtidssäkrad och skalbar lösning, som inkluderar säkra laddstationer med väl beprövade universalfundament från Unimi som skyddar vid ev. påkörning, och där till partners med lång erfarenhet, säger Andreas Lundh, VD på Miljö Elektro.

Enligt Stavanger Kommuns föreskrifter ska elbilsägarna endast betala halva parkeringsavgiften. Alla laddstationer är uppkopplade mot DEFAs administrationssystem CloudCharge och mot betalappen Lade i Norge/EVcloud som dessutom ger elbilsägarna en översikt av lediga laddplatser. För att addera ytterligare flexibilitet i lösningen kan bilisterna även betala med EasyPark Appen.

- DEFAs filosofi är att elbilarna ska laddas där de är, antingen hemma, på arbetsplatsen, i parkeringshuset eller på tex hotell. Då är det ett bra tillfälle att ladda på ett säkert och kostnadseffektivt sätt medan man kan göra andra saker. Vi är mycket glada över att underlätta laddningen för de boende i Stavanger, säger Bård Klungseth – konsernchef i DEFA.

*Källa, Norsk Elbilförenings undersökning

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll