Gå direkt till innehåll
eRange Uno
eRange Uno

Nyhet -

DEFA sopar banan ännu en gång

När Österrikes största mobilitetsklubb, ÖAMTC nyligen genomförde ett test av laddstationer från 12 olika leverantörer stod DEFAs laddstation* än en gång som vinnare.

Tidigare i år genomförde ADAC, Europas största bilintresseorganisation ett liknande test men då med andra hårdvaruleverantörer.

De parametrar som ÖAMTC prövade var säkerhet, användarvänlighet och tillförlitlighet och i detta test togs även hänsyn till om det viktiga DC-skyddet var integrerat i boxen eller inte.

2017 infördes krav på DC-skydd på alla Mode 3-installationer. Detta för att DC-läckage från bilarna stör ut de jordfelsbrytare som är installerade sedan tidigare och annan elektronik i fastigheten, med potentiella elsäkerhetsrisker som resultat. Att sätta DC-skyddet externt medför en extra kostnad, vilket också ÖAMTC påpekade.

- För att såväl installatör som slutanvändare ska känna sig trygga levereras alla DEFAs laddstationer med integrerat DC-skydd och utöver det också säkringar och överspänningsskydd, säger Ståle Kvitle, EVP, DEFA AS.  

Precis som ÖAMTC också poängterar ska en laddstation självklart installeras av en godkänd installatör. Ett kvalitetssäkrat genomförande av både produkt och installation jämte det faktum att DEFA endast levererar laddstationer ”installerat och klart”, gör DEFA till den tillförlitliga partnern för utbyggnad av laddinfrastruktur. DEFA arbetar uteslutande med aktörer som delar synen på kvalitet och säkerhet och våra installatörpartner har hög kompetens inom såväl installation av elbilsladdning som telekom och IT.

Den testvinnande boxen från DEFA levereras till samtliga Nordiska länder.

* ABL eMH1 är samma produkt som eRange Uno, som distribueras och säljs av DEFA i Norden

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll

Relaterade event