Gå direkt till innehåll
Nya tunga namn till DEFA Lighting: ”Vi hjälper våra kunder att spara stora pengar”

Pressmeddelande -

Nya tunga namn till DEFA Lighting: ”Vi hjälper våra kunder att spara stora pengar”

DEFA har förstärkt affärsområdet DEFA Lighting och kontoret i Glumslöv med två tunga namn; Sofie Öhman och Per Bäckstrand. Tillsammans har de 44-årig erfarenhet från belysningsbranschen – och ett stort engagemang för att bidra till energieffektivitet och plånbokssmarta lösningar för sina kunder.

Sofie Öhman, försäljningschef för DEFA Lighting i Sverige, är civilekonom i grunden och har en bakgrund som bland annat produktchef och säljansvarig på Thorn Lighting. Hon berättar:
- DEFA är ett familjeägt bolag med högt i tak, snabba beslutsvägar och sunda värderingar. Här finns otroligt mycket kunskap och entreprenörskap, och jag trivs vansinnigt bra. Det här är ett företag där både ägare och CEO är involverade i vad som händer och de har ett genuint intresse för vad vi gör. Deras engagemang genomsyrar hela verksamheten.

Sedan ett par veckor tillbaka har hon Per Bäckstrand – ny Key Account Manager med fokus på utomhusbelysning – ombord. Han kommer in i DEFA Lighting med över 25 års branscherfarenhet, vilket i Bäckstrands fall innebär att han bland annat har varit produktchef och Key Account Manager på Thorn Lighting/ZG Lighting.

Om den lyckade rekryteringen säger Sofie Öhman:
- Det är fantastiskt roligt att ha Per i teamet. Vi träffades för första gången för 20 år sedan när jag började arbeta på Thorn Lighting, där han då var produktchef. Eftersom vi har känt varandra så länge visste jag att han skulle passa hos DEFA och att han är en underbar kollega. Per är en sådan som gillar alla människor – och alla han träffar gillar honom.
- Han har extremt hög kompetens och bidrog med så mycket redan från dag ett här på DEFA. Att anställa Per är också ett led i steget på att bli starkare inom utomhusbelysning.

När det gäller utomhus-och tunnelbelysning är DEFA Lighting – som är en komplett belysningsleverantör – marknadsledande i Norge. Att satsa mer på just utomhusbelysning i Sverige är ett naturligt steg på DEFA:s resa; inte minst med tanke på den erfarenhet och kompetens som finns inom företaget.

Per Bäckstrand säger:
- Det finns verkligen ett härligt driv och en stark innovativ kraft inom DEFA. De produkter vi utvecklar själva inom företaget är i absolut världsklass. I höst släpper vi en ny utomhusprodukt, en gatubelysningsarmatur. Jag kan med handen på hjärtat säga att detta blir marknadens absolut bästa produkt i sitt segment.

Årets fokus – utfasning av lysrör
Sofie Öhman och Per Bäckstrand är eniga om vad större delen av 2023 kommer att handla om; det nya EU-direktivet, som innebär att gamla lysrörsarmaturer fasas ut.

- Det största i belysningsbranschen i år är utfasningen av lysrör, att matcha marknadens behov av armaturer. Här finns många möjligheter, och våra kunder kommer att göra enorma besparingar. Även DEFA:s satsning på utomhusbelysning är väldigt spännande, Säger Sofie Öhman.

Per Bäckstrand om den energibesparing kommuner kan göra vid ett utbyte till LED-armaturer:
- Alla har fått ökade kostnader. Å ena sidan behöver kommunerna göra besparingar, och risken är att de nu har mindre pengar att röra sig med när det kommer till att investera i ny belysningsanläggning. Å andra sidan sparar man mycket pengar om man väljer att byta till en modern belysningslösning. Investerar man dessutom i ett styrsystem, då sparar man ännu mer. Återbetalningstiden är mycket kort, men väljer kommunerna att göra en sådan här investering? Det ska bli intressant att se vilka kommuner som kommer att ha en defensiv inställning till detta, och vilka som har ett öppet sinne och en lyhördhet.
- Vi finns här för att hjälpa våra kunder att spara stora pengar och vi har både kompetensen, tiden, lusten och produkterna för att kunna göra detta. Om vi på DEFA kan bidra till att utbilda marknaden att välja LED-armaturer i stället för LED-lysrör har vi kommit en bra bit på vägen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03