Gå direkt till innehåll
Michelsens Bil i Tomelilla. Foto: Zlatan Softic/DEFA.
Michelsens Bil i Tomelilla. Foto: Zlatan Softic/DEFA.

Pressmeddelande -

Nu skiner bilarna i Tomelilla – samtidigt som energikostnaderna sjönk med 51 %

Mer än en 50-procentig energibesparing. Det är verkligheten för Michelsens Bil i Tomelilla efter att gamla belysningslösningar har ersatts med moderna LED-armaturer.
– Vi är så nöjda. DEFA är lättillgängliga och smidiga att samarbeta med – och produkterna är väldigt bra, säger Jessica Olsson, serviceledare hos installatören Bravida.

I hela EU pågår just nu utfasningen av lysrör. Det innebär att varje gång traditionella lysrörsarmaturer ska bytas ut, då är det moderna lösningar som gäller. Allt i enlighet med det nya direktivet – och allt för att spara energi och göra mindre klimatavtryck.

Att en utfasning av lysrörsarmaturer sparar energi är något Michelsens Bil i Tomelilla kan bekräfta; sedan en tid tillbaka är utställningsytorna i bilhallen utrustade med DEFA:s bästsäljare UtiLine, och i verkstaden samt på däcklagret sitter både UtiLine och Proof.

Snittet på effektförbrukningen hos de gamla lysrörsarmaturerna på Michelsens Bil var 135W per armatur och snittet hos de nya armaturerna ligger på 63W/armatur, vilket innebär en halvering av energiåtgången.

Håkan Kristoffersson, säljare på DEFA Lighting och ansvarig för uppdraget på Michelsens Bil, säger:
– Resultatet blev väldigt bra, och det handlar inte enbart om de stora summor pengar slutkunden sparar. Ljusmiljön är otroligt viktig i en bilhall. Gamla lysrörsarmaturer har inte de bästa färgåtergivningsegenskaperna. Köper du en bil vill du veta om den är brun eller röd. Och i det här fallet, där man säljer begagnade bilar, behöver kunderna kunna se bilarna riktigt ordentligt. Hur ljuset upplevs är också viktigt för helhetsintrycket och hur attraktiva bilarna ser ut, vilket naturligtvis kan bidra till ökad försäljning för bilhandlaren.

”DEFA har löst allting snabbt och bra”
Jessica Olsson, serviceledare hos beställaren och installatören Bravida, berättar om varför DEFA Lighting valdes för detta uppdrag:
– Vår erfarenhet av DEFA sedan tidigare var att de är enkla att ha att göra med. DEFA har alltid varit snabba på återkoppling och om det behövs är de snabbt på plats. Även denna gång blev samarbetet jättebra och kommunikationen med Håkan Kristoffersson har varit väldigt god. DEFA har löst allting snabbt och bra, utan något strul. Det uppskattar vi.
– Dessutom har DEFA mycket bra produkter, vilket är en trygghet för oss.

Om resultatet säger hon:
– Det är stor skillnad på bilhallen före och efter utbytet. Det är mycket ljusare nu och arbetsbelysningen för personalen är mycket bättre.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kontakter

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03