Gå direkt till innehåll
Elektriskt bilvärmesystem minskar skadliga utsläpp med upp till 71 %

Pressmeddelande -

Elektriskt bilvärmesystem minskar skadliga utsläpp med upp till 71 %

Forskare har kommit fram till att de positiva effekterna från ett elektriskt bilvärmesystem, är långt större än man tidigare trott

Frankfurt, 12.09.16. DEFA kan idag tillkännage att vetenskapliga studier visar att det elektriska bilvärmesystemet WarmUp sänker de skadliga utsläppen med upp till 71 %. Resultaten visar att en ökad användning av elektriskt bilvärmesystem skulle ha en stor inverkan på människors hälsa och miljö, särskilt i kyligare klimat. The European Environment Agency släppte en rapport förra året, där de uppskattade att 520.000 europeer dog i förtid av att ha inandats partiklar, kväveoxider och marknära ozon, enbart under 2012.

Studien utfördes av det finska forskningsinstitutet VTT, som testade och jämförde bilar utrustade med bilvärmesystemet WarmUp och bilar utan bilvärmesystem (euro 5 & euro 6). ”Det mest överraskande var att batteriladdaren och kupévärmaren hade så stor effekt på den totala mängden skadliga utsläppen.” säger Ståle Kvitle, Försäljningsdirektör på DEFA. ”Med ökad fokus från tillverkare och statliga incitament, så skulle denna teknologi kunna göra stor skillnad i människors liv.”

DEFA WarmUp består av en motorvärmare, kupévärmare, batteriladdare och styrning via en app. Systemet finns anpassat för de flesta moderna bilar, fordon och båtar. Motorvärmaren gör att motorn går effektivare och förbrukar mindre mängd bränsle. Kupévärmaren minskar behovet av bränslekrävande elektriska funktioner, såsom stolsvärme och defroster, och batteriladdaren gör så att ingen extra bränsleförbrukning sker för att ladda batteriet efter att bilen startat. Detta leder till en minskning av bränsleförbrukningen med upp till 24 % och en minskning av skadliga utsläpp med upp till 71 % under de första 20 minuternas körning vid temperaturer under +10°.

För vidare information eller kommentarer, kontakta:

Erik Larsson, Marknads- & försäljningsdirektör (Sverige)
Telefon: 010-498 38 10
Mail: erik.larsson@defa.com

Unni Amundsen, Marketing Manager
Telefon: +4697063991
Mail: unni.amundsen@defa.com

Emma Haraldsson, Marknadskoordinator (Sverige)
Telefon: 010-498 38 21
Mail:
emma.haraldsson@defa.com

Ämnen

Taggar


DEFA AS

DEFA är ett norskt företag med långa traditioner. Redan från starten 1946 har vi fokuserat på innovativa lösningar och produkter av hög kvalitet.
DEFA utvecklar och tillverkar fordonslarm, sök- och spårsystem för fordon, lastbilar, motorcyklar, båtar, bygg- och anläggningsmaskiner, samt elektriska laddning- och förvärmningssystem. DEFA driver även med fjärrstyrda lösningar för förvärmning, elektricitet, kamera och larm hus och hem som har ca 20.000 användare i fräsmt Norge.

Presskontakt

Martin Jonsson

Martin Jonsson

Presskontakt Executive Vice President, DEFA Group Managing Director, DEFA Sweden 010-4983861

Relaterat material

Relaterade nyheter