Gå direkt till innehåll
Christina BU, VD Norsk Elbilförening
Christina BU, VD Norsk Elbilförening

Pressmeddelande -

E-mobilityexpert gästar DEFA under Almedalsveckan

Under årets Almedalsvecka levererar DEFA flera genomarbetade spets-seminarier med fokus på utbyggnationen av laddinfrastruktur för elbilar. För att addera ytterligare djup och dimension i diskussionerna medverkar Norsk Elbilförenings erfarna och inflytelserika VD Christina Bu. Som expert på e-mobility rådger Christina Bu bilproducenter, politiker och myndigheter över hela världen. För första gången kommer hon nu tillsammans med DEFA till Almedalen.

- Syftet med min medverkan i Almedalen är att utbyta erfarenheter över nationsgränserna avseende uppbyggnaden och digitaliseringen av laddinfrastruktur. Där är DEFA som ledande leverantör en viktig kraft, med värdefulla erfarenheter, både av att leverera i stora volymer och över längre tid, säger Christina Bu.

I Norge är nästan 50% av nybilsförsäljningen laddbara bilar. I Sverige ser vi inte de stora volymerna idag, men Sverige är en av de marknader som växer snabbast i Europa. För att ladd-möjligheterna ska etableras rätt och riktigt är det viktigt att vi drar lärdom av det som genomförts i Norge, världens mest elbilstäta land. I Sverige byggs laddinfrastrukturen delvis annorlunda och vi har andra förutsättningar, med högre grad av digitalisering och ett elnät med 3-fas möjlighet.

- Vi gör mycket som är rätt i Sverige, vi är långt framme när det gäller digitalisering och smarta betallösningar. Vi har tagit till oss det globala laddprotokollet OCPP och har med de politiska incitamenten Klimatklivet och Ladda Hemma alla förutsättningar att satsa på säkra och solida lösningar. I synnerhet de digitala lösningarna och frågan hur man delar på effekt när elbilarna blir många, är högt upp på agendan i den Norska marknaden, och något att bygga vidare på. Som en aktör med lång erfarenhet av verksamhet inom både automotive och installatörsbranschen i såväl Norge och på ytterligare marknader i världen, vill vi på DEFA debattera och dela de olika tänkbara recepten. Vad händer nu och hur bygger vi laddinfrastrukturen vidare? Vi ser fram emot utmanande och spänstiga diskussioner med Christina, säger Charlotte Eisner, Global Sales and Markets Director DEFA e-mobility and Lighting.

Christina Bu medverkar i seminariet Lärdomar och lyckokast från den norska elfordonsutvecklingen samt Elbilen- bara halva lösningen?

Seminarierna kommer att äga rum på Tunnbindaregatan 10, Almedalen

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norskt bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll

Relaterade event