Gå direkt till innehåll
​DEFAS SmartCharge vinnare i stort test

Pressmeddelande -

​DEFAS SmartCharge vinnare i stort test

Dagens moderna båtar består av allt mer avancerad elektronik samt elektroniska tillbehör och därmed ställs allt högre krav på batterierna. Vanligt är att båtens batterier laddar ur vid tex vinterförvaring eller vid en brygga utan el men för att förhindra detta rekommenderas att en smart laddare används med jämna mellanrum.

Norska tidskriften Båtmagasinet publicerade nyligen ett omfattande test av smarta batteriladdare där DEFAs SmartCharge 8A utsågs till vinnare.

Betygsättningen är baserad på ett antal kriterier. Bland annat har laddkurvsprofilen studerats noggrant för att avslöja såväl toppulsar som för höga laddspänningar. Övriga parametrar som prövades i både normal temperatur och i 20 minusgrader var IP-klassning, garantitid, kontrollen över laddningen samt användarvänlighet.

-  Juryn har lagt särskild vikt vid en välkontrollerad laddkurva, bra laddresultat och mycket god användarvänlighet. Detta ligger helt i linje med vårt fokus när vi utvecklar nya smarta laddare. Testet bekräftar att våra produkter är både extremt bra och enkla att använda, säger Martin Jonsson EVP för Auto & Industry, samt VD DEFA AB.

Precis som anges i testresultatet så har så gott som alla etablerade tillverkare sin egen tes om hur en smart laddare ska fungera och dessa kan skilja sig åt men sedan länge är DEFAs övertygelse att fokus ska ligga på säkerhet och användarvänlighet så att batteriladdaren kan användas av alla, även av äldre personer eller av de som har mindre erfarenhet att använda tekniska produkter. SmartCharge-serien har tidigare belönats med ”Award for Design Excellence och ”Design for All” av Norwegian Design Council samt vinnare av Bäst i Test av finska Moottori.

SmartCharge är används även för laddning av bilar och med andra produkter med ett 12 Volt batteri. DEFA SmartCharge är design och patentskyddad.

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03