Gå direkt till innehåll
DEFA Link med ny funktionalitet  - Styr WarmUp, Security och Finder från din smartphone

Pressmeddelande -

DEFA Link med ny funktionalitet - Styr WarmUp, Security och Finder från din smartphone

DEFA Link, som lanserats I de europeiska länderna ger bilägaren tillgång till funktioner såsom WarmUp, Security och Finder via en smartphone (iOS & Android). En säkerhetsdekal i bilens fönster har en avskräckande effekt på tjuvar. När systemet är ingång kommer ett meddelande skickas till bilägaren om bilen startas eller flyttas – även om bilen startas med originalnyckel. Finder-funktionen låter bilägaren följa bilens rörelser på en karta i realtid i en smartphone. Bilägaren kan enkelt dela bilens position med polis eller räddningstjänst.

Dessutom kan bilägaren kontrollera DEFA WarmUp bilvärmesystem från sin smartphone. DEFA Link nyttjar GPRS för kommunikation. ’– Det har nyligen inträffat flera fall som visat på hur effektiv GPS-spårning är för att lokalisera stulna bilar och med DEFA Link är det ännu enklare och effektivare. Finder-funktionen i GPS Link kan lokalisera bilen på en karta i mobilen, oavsett om det är en iPhone eller Android, via GPS-antennen som är installerad i bilen’ säger Morten Berg, Försäljningsdirektör på DEFA.

Stora summor är inblandade då man talar om bilstölder i Europa varje år. Biltjuvarna har många olika tillvägagångssätt och ett av de mest besvärliga är stölder då bilen startas med en stulen eller kopierad bilnyckel. Stöld och kopiering av nycklar är vanligt förekommande och i vissa fall lyfts bilen upp av en bärgningsbil och körs iväg.
-Security-systemet i Link-appen kan inte luras av detta, säger Berg. Det spelar ingen roll hur bilen stjäls. Om Link-systemet är installerat i bilen spelar det ingen roll om tjuven har kopierat originalnyckeln eller inaktiverat startspärren. Om Security-systemet är aktiverat kommer bilägaren att få en varning – även om bilen startas med en originalnyckel av en familjemedlem. Meddelandet kommer att skickas till en email-adress eller ett mobiltelefonnummer.

Med Finder kan du positionera bilen på en karta I din smartphone och det är enkelt att dela positionen med polis, så snart bilen har stulits. Chansen att hitta bilen snabbt ökar därmed.

WarmUp Link
Styr bilvärmesystemet från din smartphone och övervaka följande:

  • Temperatur inne i bilen
  • Temperatur utomhus
  • Batteristatus
  • Om elkabeln är ansluten eller inte

Systemet kommer att starta uppvärmningen automatiskt beroende på utomhustemperaturen eller enligt fasta tider. Du kan ange återkommande upphämtningstider så att du alltid kommer till en varm bil. Du kommer att få varningar om batterinivån är låg eller om elkabeln inte är ansluten.

Att installera DEFA Link är både enkelt och billigt, och för att använda systemet betalar användaren en månadsavgift. Men samma månadsavgift kan bilägaren styra WarmUp. Security och Finder från mobilen. 

För vidare information eller kommentarer, kontakta:

Erik Larsson, Marknads- & försäljningsdirektör (Sverige)
Telefon: 010-498 38 10
Mail: erik.larsson@defa.com

Unni Amundsen, Marketing Manager
Telefon: +4697063991
Mail: unni.amundsen@defa.com

Emma Haraldsson, Marknadskoordinator (Sverige)
Telefon: 010-498 38 21
Mail: emma.haraldsson@defa.com

Ämnen


Om DEFA
DEFA är ett norskt företag, grundat 1946, med cirka 400 anställda på tre kontinenter. Företaget utvecklar, tillverkar, marknadsför, säljer och distribuerar system för elektrisk förvärmning och laddning av fordon samt energieffektiva LED-belysningslösningar för bland annat vägar, parker och tunnlar.

Presskontakt

Martin Jonsson

Martin Jonsson

Presskontakt Executive Vice President, DEFA Group Managing Director, DEFA Sweden 010-4983861

Relaterat material