Gå direkt till innehåll
Laddkabeln eConnect - utvecklad för nordiska förhållanden
Laddkabeln eConnect - utvecklad för nordiska förhållanden

Pressmeddelande -

Defa lanserar användarvänlig laddkabel för extrema klimat

Laddkabeln eConnect är utvecklad för att ge högre prestanda, användarvänlighet och hållbarhet i det nordiska klimatet med såväl sträng kyla, snö och frost, regn och fukt som höga temperaturer och starkt UV-ljus.

Målsättningen är att eConnect ska förenkla för användaren och därmed kunna öka bekvämligheten och nyttjandet av laddbara bilar.

eConnect kommer att bli ett standardtillbehör i nya elbilar och laddhybrider från ett flertal biltillverkare och kommer även att säljas i handeln där biltillbehör säljs.

Utvecklad för användarvänlighet och högsta prestanda

I den nya nordiska laddkabeln har Defa byggt in all sin tekniska expertis och kunskap från bolagets 60-åriga historia av innovationer inom elektriska bilprodukter och uppbyggnaden av e-mobilitet i Norden. eConnect är utvecklad av elbilsförare för elbilsförare och är baserad på omfattande forskning och utveckling. Flera olika tester och jämförelser med marknadens övriga laddkablar har genomförts för att få fram de bästa användaregenskaperna.

Testerna visar att eConnect: 

  • Levererar optimal prestanda ner till -30 grader
  • Är över 40 % mer flexibel i låga temperaturer än alla andra laddkablar på marknaden
  • Kan kopplas in 30 000 gånger i kontakten utan slitage, vilket motsvarar tio års användning
  • Klarar att köras över av bilen
  • Har ett ergonomiskt designat grepp utifrån hur en användare lättast ansluter och tar bort en laddkabel
  • Är lätt och flexibel att hantera och rulla ihop.

Motståndskraft, säkerhet och prestanda i alla väder

eConnect är marknadens enda laddkabel som alltid kan prestera på högsta nivå i det nordiska klimatets extrema blandväder av kyla, snö, frost liksom regn, fukt, stark värme och UV-ljus. Skyddslocket till plugin-kontakten på den nordiska laddkabeln har en ny, smart konstruktion. När kontakten är ansluten hänger locket upp och ner på säkert avstånd från bilen vilket hindrar insidan från att bli blöt och smutsig samtidigt som lacken inte repas.

Köldtesterna har utförts både i DEFAs köldkammare i Norge och i vinterförhållanden. Testerna i hög värme och starkt UV-ljus har gjorts såväl på enskilda komponenter som i den kompletta kabeln för att kunna garantera att materialet håller prestandan och att färgen är stabil över tid.

Miljöhänsyn i fokus

DEFA har tagit stor hänsyn till miljöaspekterna när eConnect har utvecklats. eConnect har därför konstruerats för att ge längre hållbarhet och minimerat slöseri av naturresurser. Laddkabeln har hög motståndskraft mot UV-ljus, kemiska produkter och smuts. Tack vare kontaktens smarta och robusta konstruktion kan kabelns alla komponenter återvinnas var för sig.

Låg vikt, bra grepp och lätt att hantera

DEFAs laddkabel eConnect är lätt och smidig att hantera tack vare nya material och ny utformning.

Handtaget till eConnect-kontakten har tagits fram genom att kvinnliga och manliga elbilsägare, med såväl små som stora händer, har fått testa tio olika handtag och material. Genom tester har DEFA hittat optimala vinklar och grepp för handtagens inpluggning i bil och laddstation.

Låg vikt och ett mjukt, flexibelt kabelmaterial gör eConnect lätthanterlig och enkel att rulla ihop även i kallt väder. Till den ihoprullade kabeln finns en specialdesignad Smart Cable bag, som skyddar mot både brand och fukt och som kan fästas på en krok i bilens bagage. Det finns även en unik och stöldsäker dockningsstation som håller kabeln på plats och skyddar den mot stöld.

eConnect med Type 2-kontakt för alla bilar

eConnect passar till alla bilar med Type 2-kontakt och levereras för laddning med 1-fas eller 3-fas:

  • 3-fasladdning – 32A
  • 3-fasladdning – 20A
  • 1-fasladdning – 32A
  • 1-fasladdning – 20A

- Med vår nya laddkabel eConnect vill vi kunna bidra till att marknaden för elbilar utvecklas
positivt. Det är en användarvänlig och miljösäker produkt som gör elbilsladdning enklare och
tryggare för bilägaren. För DEFA är eConnect ett nytt, viktigt steg för att ytterligare stärka vår
marknadsledande position inom eMobility, säger Martin Jonsson, vd för Defa Sverige och utvecklingsansvarig för eConnect som chef för området Auto & Industry.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll