Gå direkt till innehåll
DEFA anställer ny Sales & Market Director för e-mobility och Lighting
DEFA anställer ny Sales & Market Director för e-mobility och Lighting

Pressmeddelande -

DEFA anställer ny Sales & Market Director för e-mobility och Lighting

Stockholm, 13:e november 2020. DEFA har anställt Jon Faglöv som ny Sales & Market Director för 
e-mobility & Lighting i DEFA Sverige. Faglöv kommer senast från rollen som försäljningschef på Schneider Electric. Hos DEFA får han ett övergripande ansvar att driva och utveckla e-mobility & Lighting-affären.

- Vi har under de senaste månaderna stärkt alla delar av organisationen med specialister inom både produktutveckling, sälj och support. Med Jon tar vi nästa steg i att bygga och utveckla vår organisation, säger Martin Jonsson, VD DEFA Sverige. Jon är en driven ledare och hans samlade kompetenser och kunskaper från elektronikbranschen, goda track record inom försäljning och breda kontaktnät inom installatörsbranschen kommer att bidra till vår fortsatta tillväxt.

DEFA är en av Nordens marknadsledande tillverkare och distributörer av laddsystem för elbilsladdning. Med ett mycket stort intresse för DEFAs produkter och en skriande efterfrågan på marknaden, har omsättningen fördubblats på bara några månader och företaget är inne i en kraftigt expansiv fas.

- Vi ser en kraftigt ökande efterfrågan på våra produkter inom alla segment, hemmaladdning, laddning i flerbostadshus och på parkeringsanläggningar. Nu har infrastrukturutbyggnaden för laddbara fordon satt fart ordentligt i stora delar av Sverige, säger Jonsson.

Ökad efterfrågan ger ett ökat tryck på organisationen och DEFAs nya Sales and Marketing ser fram emot möjligheterna och utmaningarna som väntar.

- DEFA har anslutit bilar till elnätet via elektriska bilvärmesystem i 60 år. De har marknadsledande produkter och lösningar tack vare helt unik expertis och många års erfarenhet från bil-, fastighets- och installatörsbranschen, säger Faglöv. DEFA är rätt plats att vara på i en expansiv marknad! Jag ser fram emot att vidareutveckla DEFAs starka team och erbjudande, och driva den positiva tillväxten vidare.

Jon Faglöv tillträder tjänsten som Sales & Market Director e-mobility & Lighting, den 1:a december 2020.

Ämnen


Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar hur människor laddar, förvärmer och säkrar sina fordon, lyser upp sina byggnader, tunnlar och vägar. Vi fortsätter att utveckla världsledande produkter och digitala tjänster genom kontinuerlig förbättring och innovation.Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterat innehåll