Gå direkt till innehåll
​M Sverige erbjuder elbilsladdning till sina 90 000 medlemmar

Nyhet -

​M Sverige erbjuder elbilsladdning till sina 90 000 medlemmar

Sveriges största konsumentorganisation för bilister, M Sverige, stödjer visionen om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030. Med konceptet Installerat och Klart från DEFA erbjuds medlemmarna en lösning för hemmaladdning som är anpassad efter kundens bil, hus och körmönster.

 – Vi ser en stor ökning i både utbud och efterfrågan av laddbara bilar de kommande åren. Genom vårt samarbete med DEFA kan vi erbjuda våra medlemmar en produkt för säker och snabb laddning i hemmet där installation med support och service ingår, säger Olle Haglund, Partneransvarig, M Sverige

Teknikservicebolaget Relacom står för projektering och installation av boxarna som självklart är försedda med MID-godkänd energimätare för korrekt särredovisning av bilens förbrukning. Det finns även möjlighet att addera en effektvakt med dynamisk lastbalansering, homeCLU, vid behov.

De laddstationer som DEFA tillhandahåller utsågs i våras till marknadens bästa av den tyska bilintresseorganisationen ADAC. ADAC beskrev laddstationen som säker, pålitlig och väldigt lätt att använda.

- Vi är väldigt stolta över att M Sverige valt oss som leverantör av laddningslösningar till sina medlemmar. DEFA har anslutit bilar till elnätet i 60 år och erbjuder en stabil hårdvara och lika viktigt en genomarbetad process i konceptet Installerat och Klart, säger Martin Jonsson VD för DEFA Sverige.

Boxarna är godkända för Ladda Hemma-bidrag som ger kunden 50 % av kostnaden (max 10.000 kr per fastighet) i stöd från Naturvårdsverket. De är anpassade för nordiska förhållanden och levererar säker och tillförlitlig laddning.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03