Gå direkt till innehåll
​M Sverige erbjuder elbilsladdning till sina 90 000 medlemmar

Nyhet -

​M Sverige erbjuder elbilsladdning till sina 90 000 medlemmar

Sveriges största konsumentorganisation för bilister, M Sverige, stödjer visionen om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030. Med konceptet Installerat och Klart från DEFA erbjuds medlemmarna en lösning för hemmaladdning som är anpassad efter kundens bil, hus och körmönster.

 – Vi ser en stor ökning i både utbud och efterfrågan av laddbara bilar de kommande åren. Genom vårt samarbete med DEFA kan vi erbjuda våra medlemmar en produkt för säker och snabb laddning i hemmet där installation med support och service ingår, säger Olle Haglund, Partneransvarig, M Sverige

Teknikservicebolaget Relacom står för projektering och installation av boxarna som självklart är försedda med MID-godkänd energimätare för korrekt särredovisning av bilens förbrukning. Det finns även möjlighet att addera en effektvakt med dynamisk lastbalansering, homeCLU, vid behov.

De laddstationer som DEFA tillhandahåller utsågs i våras till marknadens bästa av den tyska bilintresseorganisationen ADAC. ADAC beskrev laddstationen som säker, pålitlig och väldigt lätt att använda.

- Vi är väldigt stolta över att M Sverige valt oss som leverantör av laddningslösningar till sina medlemmar. DEFA har anslutit bilar till elnätet i 60 år och erbjuder en stabil hårdvara och lika viktigt en genomarbetad process i konceptet Installerat och Klart, säger Martin Jonsson VD för DEFA Sverige.

Boxarna är godkända för Ladda Hemma-bidrag som ger kunden 50 % av kostnaden (max 10.000 kr per fastighet) i stöd från Naturvårdsverket. De är anpassade för nordiska förhållanden och levererar säker och tillförlitlig laddning.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Martin Jonsson

Martin Jonsson

Presskontakt Executive Vice President, DEFA Group Managing Director, DEFA Sweden 010-4983861