Gå direkt till innehåll
Låt oss presentera: Söndagens gäster i Defas podstudio

Nyhet -

Låt oss presentera: Söndagens gäster i Defas podstudio

Med endast några få dagar kvar till elbilsmässan eCarExpo är det äntligen dags för oss att stolt presentera de som medverkar i e-mobilitypoden. Under tre dagar, Fredag 30 nov, Lördag 1 dec och Söndag 2 dec tar vi med er på en resa av nytänkande, utbildande och inspirerande samtal där ämnet är elektromobilitet.

Redan nu kan du lyssna på Mattias Goldmann, VD på Tankesmedjan FORES


På mässans sista dag lyssnar vi på hur återförsäljarledet ska få snurr på försäljningen av elbilar. Victor Liljenberg berättar hur Hedin Bil säkerställer att vet mer än den vetgirige konsumenten.

Lasse Roth, grundare av Poppytec och Bright Energy beskriver vad streaminggenerationen säger om framtidens mobilitet. Vad säger trafikskolelärarna om utvecklingen mot autonoma fordon och elektrifiering? Den rutinerade Joakim Gudmundsen på STC berättar.

Den internationellt erkände professorn Patrik Johansson från Chalmers, även kallad Batteridoktorn, ger oss den senaste uppdateringen kring batterier. Hur är det nu då, sliter det på batteriet att snabbladda, måste det laddas fullt och tömmas helt?

Det finns massor av intressanta forskningsresultat att ta del av när det kommer till elektromobilitet. Det är få som kan mer än Frances Sprei på Chalmers, lyssna när hon och Jens Hagman på KTH ger oss de senaste rönen.

Den nytänkande Peter Svensson,försäljningschef på Hertz, berättar om hur elektrifieringen gett dem nya affärsmöjligheter och att det ibland kan vara klurigt att lösa laddfrågan, speciellt eftersom hyrbilsbranschen sällan äger fastigheten där bilen står parkerad.

Avslutningsvis möter vi miljöpolitikens Hans Rosling, Centerpartiets Rickard Nordin, Klimat- och Energipolitisk talesperson, som ger sin syn på varför omställningen till fossiloberoende fordonsflotta  går så långsamt och vilket pedagogiskt angreppsätt som är rätt för att få med sig folk i frågan om energi och klimat.

Per Dahlberg från Sveriges Radio intervjuar. Se separat kalenderinbjudan för inspelningsschema. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterade event