Gå direkt till innehåll
Låt oss presentera: Lördagens gäster i Defas podstudio

Nyhet -

Låt oss presentera: Lördagens gäster i Defas podstudio

Med endast några få dagar kvar till elbilsmässan eCarExpo är det äntligen dags för oss att stolt presentera de som medverkar i e-mobilitypoden. Under tre dagar, Fredag 30 nov, Lördag 1 dec och Söndag 2 dec tar vi med er på en resa av nytänkande, utbildande och inspirerande samtal där ämnet är elektromobilitet.

Redan nu kan du lyssna på Mattias Goldmann, VD på Tankesmedjan FORES 


Under andra dagen av eCarExpo berättar äventyraren Renata Chlumska och friskidåkaren Lucas Madison Stål om sitt engagemang i hållbarhetsfrågan.

Vi hör Daniel Åkerman-Silverstjärna på Autolease berätta om hur man ska tänka när man plockar ut en laddbar tjänstebil. Hur löser man laddningen och vad är juridiskt och ekonomiskt korrekt? Menar Teslakalkylens Danni Efraim allvar när han påstår att det är billigare att köra elbil än fossilbil? Hur går detta ihop?

Den framsynte Henrik Nerell, Hållbarhetschef på McDonalds berättar hur världens största snabbmatskedja blev Sveriges främsta laddplatskedja och elbilspionjären Gordon Strömfelt ger oss en historielektion kring elbilen tillsammans med DEFAs Björn Öhnell.

Elbilsvärldens nykomlingar, Isak Monrad Aas och Albin Wilson, båda medgrundare till Uniti berättar om varför utvecklingsteamet nu sitter vid Silverstone och när de planerar att få lönsamhet i sin start up.

Den målinriktade Jessica Alenius, vVD på Bil Sweden och miljörörelsens Bono, Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet diskuterar den nya körcykeln WLTP samt vad det innebär rent konkret att allt fler företag committar sig mot de 17 globala målen och vilken effekt vi ser att detta.

I Sverige är vi duktiga på tekniska innovationer. Hör Mats Karlström på Ferro Amp berätta om vad han tycker är det viktigaste som de tillfört  "disruptive change" och hur de tänker kring att deras tekniska lösningar ska rädda världen. Unitis Isak Monrad Aas berättar varför de väljer Sverige när en ny elbil ska byggas.

Per Dahlberg från Sveriges Radio intervjuar. Se separat inspelningsschema.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterade event