Gå direkt till innehåll
 Låt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudio

Nyhet -

Låt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudio

Med endast några få dagar kvar till elbilsmässan eCarExpo är det äntligen dags för oss att stolt presentera de som medverkar i e-mobilitypoden. Under tre dagar, Fredag 30 nov, Lördag 1 dec och Söndag 2 dec tar vi med er på en resa av nytänkande, utbildande och inspirerande samtal där ämnet är elektromobilitet.  

Redan nu kan du lyssna på Mattias Goldmann, VD på Tankesmedjan FORES  


Under elbilsmässans första dag hör vi den internationella förlöparen Petter Djerf från HERE Technologies resonera kring huruvida självkörande elbilar är fullständigt livsfarliga eller om de är det enda som kommer att gälla framöver.

I avsnittet Easypark, Elbilen och Europa berättar möjliggöraren Robert Peterson om publik laddning utanför Sveriges gränser. Tänker man smartare någon annanstans, har vi i Sverige missat något?

Vi hör också Relacoms erfarne affärsområdeschef Mats Giss diskutera affären kring elbilsladdning tillsammans med DEFAs Charlotte Eisner. Aldrig tidigare har väl så många perifiera aktörer känt sig manade att både agera och leverera. Är detta bra eller dåligt för marknaden?

Hur laddar den smarta kunden? För att kunna hantera många elbilar i den framtida staden krävs helt nya lösningar för att sköta strömfördelning och effekttoppar.  Vilken roll har nätägaren och vilken har fastighetsägaren? Vilka kombinationslösningar mellan ström och digitala tjänster krävs? Förebilden Jonas Tannerstad på ÖrebroBostäder, fastighetsbranchens McGyver Mats Karlström på Ferro Amp samt  innovatören Lasse Roth på Bright Energy ger sin syn på saken.

Reanult Zoe, Nissan Leaf och Mitsubishi Outlander PHEV är alla succébilar. Vi gör ett djupdyk i ämnet och låter de rutinerade PR-cheferna Karin, Lotta och Alexandra berätta om framgångsfaktorerna och hur de laddar framåt.

Per Dahlberg från Sveriges Radio intervjuar. Se separat inspelningsschema.

Ämnen

Kontakter

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Sara Stolt

Presskontakt Head of PR & Communication +46 70 368 67 03

Relaterade event