Följ DEFA AB Sverige

2 feet under

Nyhet   •   Jun 20, 2018 10:00 CEST

Mathias Hökfelt, ägare och grundare av Unimi Solutions

För att möta den ökade efterfrågan på kostnadseffektiva och flexibla lösningar för laddstolpar inleder DEFA  ett samarbete med det svenska innovationsbolaget Unimi Solutions avseende markfundament. Med Unimis universalfundament, där en adapter fixerar laddstolpen till grunden, förenklas installationsarbetet i fält och redan på grävstadiet kvalitetssäkras installationen. Unimis fundament är vid det här laget välbeprövat och har använts i mer än tvåtusen installationer i Europa, USA och i Ryssland.

Laddinfrastrukturen för elbilar byggs ut i en rasande takt och det är viktigt att det blir både kostnadseffektivt och skalbart redan från början, både när det gäller det som sker under marken och det som avser hårdvara, molntjänster och betaltjänster. Med Unimis patenterade markfundament kan de fastighetsägare som initialt endast vill installera ett fåtal laddstolpar gräva ner fundament för att på så sätt förbereda för fler platser allt eftersom. Därmed slipper man gräva upp marken flera gånger.

 - DEFA och Unimi har samma filosofi när det gäller modulär uppbyggnad och enkelheten att installera och byta ut vid service och underhåll. Vi har båda byggt system som  garanterar att det blir både rätt och säkert från början, säger Charlotte Eisner, Global Sales and Market Director DEFA e-mobility.

Att förbereda för elbilsladdning vid nybyggnation är precis som att dra fram fiber  - en självklarhet. Att direkt och i samband med markarbeten gräva ner de 100 kg cylinderformade fundamenten är smart. Unimis lösning skyddar från påkörningar av själva stolpen och underlättar samt garanterar säker kabeldragning av datakablar samt ström. Tillsammans med DEFAs laddprodukter som är utformade för nordiskt klimat blir det ett vinnande och hållbart koncept.

 - Samarbetet med en erfaren och stor aktör som DEFA visar hur viktigt det är med ett gediget markarbete och korrekt installation. Från 2025 gäller EU-direktiv att alla flerbostadshus måste förbereda 100% av sina platser för elbilar och vi tror att de förslagen kommer antas tidigare i många länder eller städer. Norge har visat vägen, säger Mathias Hökfelt, ägare och grundare av Unimi Solutions.

Som kund hos DEFA finns Unimis fundament och tillbehör för omgående leverans från centrallagret.

Om DEFA

DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norskt bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen

Om Unimi Solutions

Unimi Solutions utvecklar och säljer modulära fundament specifikt framtagna för kostnadseffektiv utbyggnad av publika laddstolpar till elbilar. En stor fördel är att gator och parkeringsplatser kan förberedas med fundament när man ändå gräver och dessutom förenklas byggprocessen och minskar riskerna för alla parter. Unimi Solutions patenterade koncept har sedan starten 2010 använts i 2,000 installationer för både normal- och snabbladdare i främst Norge och EU men även USA och Ryssland. Bland kunderna finns flera ledande energibolag, byggbolag, kommuner och operatörer av laddstolpar. www.unimisolution.com / www.unimi.se