Gå direkt till innehåll
​Smart lösning klarar ”biffen” när villan går på högvarv

Blogginlägg -

​Smart lösning klarar ”biffen” när villan går på högvarv

Peter Hallin kör idag en Nissan Leaf och planerar att köpa ytterligare ett laddbart fordon till familjen. Familjen är stor och de har ett aktivt liv med körningar till fritidsaktiviteter och annat. Som i de allra flesta villor är strömtillgången begränsad men istället för att göra en kostsam investering i utökad strömkapacitet, valde familjen Hallin att jobba smartare med fastighetens befintliga kapacitet. Lösningen var att placera en homeCLU i fastighetens elcentral. homeCLU är en styrenhet, utvecklad av DEFA, som mäter den ström som går genom huvudsäkringen och styr tillgänglig överskottsström till laddboxen.

 - Vår villa går på högvarv vissa tider på dygnet. Vi sökte en smart lösning där vi kunde ladda bilen effektivt utan att det påverkade strömmen vi behöver till vår vanliga förbrukning. Detta fungerar utmärkt och bilen är alltid fulladdad på morgonen när jag ska till jobbet, säger Peter Hallin, som valt en offline version av homeCLU.

Allt fler nätleverantörer tar betalt med effektförbrukningen som utgångspunkt. homeCLU kan ställas in med maximal effekt så att man får en konsekvent strömförbrukning under hela dagen.

- Det finns väsentliga besparingar att göra genom att fördela ut förbrukningen jämnt över dygnet, säger Charlotte Eisner Global Sales and Markets DEFA e-mobility & Lighting. Tillförlitlighet och säkerhet i systemet tillsammans med god kostnadskontroll gör elbilsägandet smidigt och tryggt. Det var med det syftet vi utvecklade homeCLU! 

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Camilla Skoog

Camilla Skoog

Presskontakt Marketing Manager 010-498 38 75

Relaterade nyheter