Gå direkt till innehåll
Allan Larsson
Allan Larsson

Blogginlägg -

One of a kind!

Idag fyller fd finansministern Allan Larsson 80 år. Alla medarbetare på DEFA e-mobility, -lighting och -digital hurrar och önskar många år ytterligare av innovation och möjliggörande tillsammans med Allan och ElectriCITY.

I många sammanhang och inte minst i tidningen the Economist beskrivs ElectriCITY som ett av världens främsta exempel på hållbart stadsbyggande. Hit kommer delegationer från hela världen för att studera hur man bygger en ny hållbar stad i en befintlig stadsmiljö.

ElectriCITY är en ekonomisk förening , medlemsdriven och startad som ett medborgarinitiativ, med såväl akademi som näringsliv som aktiva medlemmar med bla DEFA, KTH, Scania, Ericsson, ABB, Volvo och många fler. ElectriCITY ska tillse att stadsdelen Hammarby Sjöstad leder med gott exempel och når målen i Klimatavtalet från Paris långt tidigare genom att fungera som demostad med ett antal testbäddar för ”fossilfri stad”, energi hemma, ladda hemma, återvinning hemma och Urban Living Lab med IoT och 5G i testbädden för ”Sharing cities”. Till det byggs ElectriCITY som exportplattform för svensk cleantech i Smart City Sweden.

DEFAs Charlotte Eisner har förmånen att arbeta som styrelseledamot med ansvar för hållbara transporter i ElectriCITY, och Allan är sedan starten dess ordförande.

- Allan Larsson har som få andra bidragit till att konkret och med hög verkningsgrad driva frågor om hållbarhet och göra det till var mans angelägenhet. Att få arbeta nära Allan Larsson och få ta del av hans visdom och intellektuella briljans i samklang med en unik diplomati har varit den bästa skolan. Jag och vi alla är fulla av beundran och tacksamhet för det han drivit fram och förankrat avseende hållbar stadsbyggnad med svensk cleantech i fokus.

Från oss alla till Dig Allan Larsson, Grattis och ja må du leva uti hundrade år!!

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Camilla Skoog

Camilla Skoog

Presskontakt Marketing Manager 010-498 38 75

Relaterade nyheter