Gå direkt till innehåll
FredagsFrågan

Blogginlägg -

FredagsFrågan

Vi på DEFA e-mobility är oerhört glada över alla frågor som ni skickar in till oss och vi gillar ert engagemang!

Några av frågorna kommer att publiceras varje fredag en tid framöver.

Fortsätt gärna att maila oss på emobility.se@defa.com 


Fråga; Det surras massor i olika forum om man ska koppla upp sin laddare trådlöst eller med fast kabel. Jag fattar ju så klart att det finns för och nackdelar med båda, men vad tycker ni?  

Svar; Tack för ditt mail. Precis som du skriver så finns det för och nackdelar. Vi på DEFA rekommenderar att du kopplar upp din box eller dina boxar med LAN-kabel. Det finns många anledningar till detta, bla så är LAN det absolut mest stabila sättet eftersom du inte behöver oroa dig för att tappa kontakten som kan vara fallet med wifi lösningar. Det är av vikt att redovisning av kWh sker korrekt då du skall energideklarera din fastighet exempelvis vid försäljning. Kör du tjänstebil eller vill redovisa bränsle och bli korrekt förmånsbeskattad och bidra till en korrekt redovisning för företaget som äger eller leasar bilen så är det också viktigt att det inte saknas information. För bästa möjliga tillförlitlighet och stabilitet rekommenderar vi LAN kabel vid datakommunikation.

När installationen av en laddbox görs behöver man ändå ofta dra fram en ny strömkabel till laddboxen och då kan man passa på att dra ytterligare en kabel i en separat kanal (det är ett litet merarbete som ger ett bättre resultat)

Vi vill också vi poängtera att det inte finns något egenvärde i att ha en uppkopplad laddbox. Basfunktionaliteten, dvs ladda bilen och lastbalansera villan och elbilen dynamiskt fungerar utmärkt med en offline-box. Det är först när du vill sända eller ta emot information digitalt, tex skicka filer och förbrukning till din arbetsgivare eller annonsera din box på ett publik laddnätverk för betaltjänster och tillgång till laddning som boxen behöver kopplas upp, annars går det att läsa av förbrukningen manuellt på en skärm på mätaren i boxen. Vill man driftövervaka behövs dock en uppkopplad box so kan fjärravläsas och driftsäkras på distans. 

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Unni Amundsen

Unni Amundsen

Presskontakt Marketing Manager +4797063991

Relaterat innehåll